Nieuws over beton - Infobeton

Nieuws

Persartikels, case studies, info over beton als bouwmateriaal… Je komt het allemaal hier te weten.

Biedt beton een antwoord aan de technische en milieunormen van morgen? Jazeker, want beton vernieuwt zichzelf voortdurend. Het blijft zo een onuitputbare bron van inspiratie voor vele architecten en zal ongetwijfeld nog vele toekomstige harten veroveren.

© Clauwers & Simon architecten/

Foto's www.carolinedethier.com

In het noorden van Limburg, hebben de architecten Clauwers & Simon een betonnen woning gebouwd die subtiel de aandacht vraagt. Een ruw betonnen volume herbergt een verrrassend warme huiselijke woning.

Valerie Willems ir.architect bvba

© Valerie Willems ir.architect bvba

Op zondag 30 september kan het grote publiek bijna 130 recente projecten bezoeken tijdens de nieuwe openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’. Een unieke gelegenheid voor iedere kandidaat-bouwer om kennis te maken met architecten en hun creaties!

Betonnen huis

© Archimedia

Stijn en Sofie bouwen moderne woning in het landelijke Londerzeel

Vlaams Renovatie dag

© Jolien Keuleneer

infobeton.be is partner van de Vlaamse Renovatiedag 2018. Dit event vindt plaats op 27 mei 2018.

Deze openhuizendag is het ideale moment om u volop te laten inspireren en informeren. Architect en bouwheer vertellen u met veel plezier hun renovatieverhaal.

Badkamer in beton en hout

© Roymans - Arch. Sculp[IT]

Oude materialen zoals baksteen en hout laten zich perfect verzoenen met moderne varianten zoals beton en staal. Dat bewijst sculp[IT] met de renovatie van een eeuwenoud pakhuis in de Seefhoek. Het net niet teloorgegane pand ademt opnieuw de grandeur van weleer.

Infobeton: Batibouw 2018

© BATIBOUW

BATIBOUW, het jaarlijks salon voor bouwers, renovatie en interieur vindt dit jaar plaats van 22 februari tot en met 4 maart 2018 in Brussels Expo. 

Verschillende fabrikanten van betonnen elementen nemen deel aan de beurs. Hieronder vindt u een lijst met het nummer van hun stand.

Infobeton beste wensen

Het infobeton.be team wenst U beste wensen voor 2018! 

Betonnen ingang voordeur bij gevel

Omdat de voorgevel dreigde in te storten, waren de eigenaars van een woning in Haspengouw verplicht om belangrijke renovatiewerken te starten. De architect koos – zowel om structurele als om esthetische redenen – voor beton. In een streek waar baksteen heerst, is dat een heuse cultuurschok.

Bijgebouw tuinkamer

In de groene glooiingen aan de rand van Overijse is het rustig wonen. Niet alleen rustig, maar ook stijlvol. Dat bewijst architect Saidja Heynickx met een uitbreiding van een jaren 50 woning aan de smalle Drogenberg.

Infobeton partner van Maisons et Architectes 2017

Net geen 4.000 mensen namen, begin oktober, deel aan dit toonaangevend architecturaal evenement. Een veertigtal woningen, ontworpen door architecten van bij ons, in alle Waalse provincies en de regio Brussel openden hun deuren…